Wednesday, April 28, 2010

Jalan kaki

Dah lama aku x exercise, so rini aku bangun awal siap2 nak gi keje. Biasanye aku gi keje naik keta. tp dek kerana aku nak exercise aku jalan kaki gi opis. nak kata jauh sgt tu x la, tp jauh gak la. bila dah lama x exrcise ni, semput rasa. tp not bad la, leh amik udara pagi yg segar coz sepanjang jalan ke opis aku ni taman rekreasi. sampai je opis, aku rasa lapar giler. aku pun gi la kantin mkn. xyah tny la bape byk aku mkn, mmg byk giler.

Waktu balik td ada la kawan nak tumpangkan, aku dgn macho nye ckp , " xpela, aku nak balik jalan kaki." then aku trus jln. dorang cam x caya je. hehe. anyway hari ni mmg best jalan kaki tp penat sket. sok pun aku rasa nak jalan kaki lg. save minyak keta and badan pun sihat. hehe.

Tuesday, April 27, 2010

Ketika cinta bertasbih

aiiiiii....lama tul aku tinggal blog ni. Cayang bucuk pun dah lama x update. rini ntah ape mood jiwang melekat kat hati aku ni. tiba2 rasa nak post lirik lagu ni. mendalam tul maksud dia. jom kita hayati bersama. lagu ni aku nak tujukan khas buat insan comey lottey yg aku syg sgt2 kat dia. sape lg klu bukan DR. NURUL ZATIL ISMAH ISMAIL.

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta



p/s: I LOVE U

Monday, January 4, 2010

Sunday, January 3, 2010

petua membuang white head and blackhead kat muka tu~

hallu~~
heh heh ape mimpi laks memberi petua yg xseberapa ni..
xdela sj share petua yg makin sering i wat sekarang ni..
senang je..mmg rimas tengak blackhead ngan whitehead esp kat idung tu..bg yg oily skin..
nak buang time facial, sakitnye ya Rabbi..
nak pakai biore pore ape tuh>hisy sgt xsesuai buat manusia kulit berminyak mcm i nih..gam dia x nak kering, silap2 ari bulan, makin tersumbat pori2.
so petua ni adik i la ajar...mmg best tgk yg head2 tu sme kuar..
ha, mcm ni..korang ambik cotton facial yg slalu wat sapu toner tu, bg 2..bukan potong tau..1 layer tu, pisah jadik 2 layer..ha cam tulah..hope korang paham..
then, korang kasik telur putih..tp jgn la smpai basah kapas tu kot ye pon, nt susahkan korang..then korang tampalkan bahagian yg bertelur putih mentah tu ke area bnyk white head korang tu.
asalkan boleh lekap dengan baik kat kulit dah ok la tu, jgn bnyk sgt
then korang tunggu smpai kapas tu kering sekeringnye..nt kapas tu akan keras.
pastu korang tarik..dan kuarla mende2 tu..
mesti suke tgk hihi..
selamat mencoba~~~

Monday, December 21, 2009

salam~dah lama x update blog ni..
xdela, nk citer sket cane time i interview tuk jawatan pegawai pergigian ari tu..
ha..
ok, stat 9 dec 2009
pagi buta tu, aku amek flight from tganu ke KL..ngan my mom n adik i..smpai sana, my B cayang bucuk intan payung terjun dah tunggu...rindunye..padahal baru seminggu x jumpa time tu haha..
ok after mkn2, we all p cek in kat hotel Shangri-La putrajaya..ye ah..nt i nak interview ngan SPA kan...tgh hari tu, i p Majlis Pergigian Malaysia..p anta surat i, tuk mak sedara i sah kan..sbb dia nak org yg jadi saksi, org yg kenal kita..mak sedara i penolong pengarah majlis pergigian mesia..dia meeting lak time tu sok my mom tinggalkan je surat tu kat dia..then, we ol g JPA..i nak register sbb i kan under JPA..dah setel..g survey tempat kat SPA..hoho...then balik...
ptg tu, i g jalan2 ngan B kat alamanda..hehe..tinggal mak ngan adik kat hotel haha
hotel ni ok la..menmpilkan suasana santai..ngan swimming pool di lereng bukit..mmg wow..tp rum nye mcm besa lah..bercirikan mewah..ok lah tu
soknye 10 dec 2009.
pagi tu haha..i p interview..i sorang je dental officer..yg len peg tadbir.lantakla. yg interview i 3 org..mak oi..sme laki lak tu..sorang tuan haji from sPA..sorng ld doctor gg n sorang lagi from JPA..mmg happy go lucky tuan aji tu..doc tu pon nice sgt..mmg havoc dia tny i..haha..seb bek i ley jawab sme..
last skali..ngan gumbiranya tuan aji tu cakap..congrats..n b a good dentist..
hehe
hepinye
b wait i kat luar bilik interview..
at that time jg i dpt surat perlantikan..hum~~
then i g ke maj pergigian..amek surat i n trus register..senang je sme..trus setel x samapi setengah jam pon..sbb nye i anak sedara Dr Che Noor..haha..tengkiu mak sedara ku yg dah menyenangkan aku haha..
then i p KKM..anta borang sumber manusia..
hum i dah pilih nk posting mane..mak sedara suh letak 1 pilihan je..sbb dia yg uruskan penempatan dentist haha~~
tp sedey sgt mlm tu..i balik tganu..pisah jap dgn b...huhu~~

Saturday, November 28, 2009

ninja assasin

salam~~
arini demam la plak..kpala rasa berat je.tekak pon sakit.asek bersin.tp bl tgk je ninja assasin dh kuar..smangat jek p tgk hihi..
wuuiii mmg best..ske tgk kehebatan si ninja yg bernama raizo ni..
then i p wat hair creambath..ringan kepala rasanye kene massage..pastu dek lapo..i mkn kat japanee food..hihi...pastu x larat nk jalan balik tp wat2 larat..kepala stat denyut balik..adoii xbestnye demam sob sob~~

Wednesday, November 25, 2009

aku tak rela huhu~

i moody benci~!
bukan ape..sgt x suka bl insan tersayangku diperlakukan sebegitu rupa..ntahla..i xsuka kalu i tgk B i mcm diperguna..bkn la menuduh sehingga ke mcm tu skali..but..ini ape i rase..i hate dis feeling..i bkn memandai..i do dis coz i'll marry him 1day..soon..i'm gonna b his wife..